Rioollekkage in Den Helder?

Onder uw woning loopt een complex stelsel van rioolbuizen die met elkaar verbonden zijn. Riolering heeft een belangrijke functie. Als er mankementen optreden zult u dan ook snel ongemak ondervinden. Rioollekkage is zo’n probleem waarmee u liever niet te maken krijgt. Toch kan de riolering altijd lek raken, bijvoorbeeld door slijtage, een verzakking van de grond, boomwortels of een ernstige verstopping. Hierdoor kunnen er scheurtjes of breukjes in de rioolbuis ontstaan, waardoor deze barst en gaat lekken.

Gevolgen van rioollekkage

U zult zelf niet meteen merken dat er in uw woning sprake is van rioollekkage. Wel zult u al snel opmerken dat er steeds vaker een vieze rioollucht in uw pand blijft hangen. Soms kunt u ook last krijgen van rioolvliegjes in uw huis. Deze vliegjes, die normaal gesproken in het rioolstelsel leven, komen bij rioollekkage met het vieze water naar buiten en vinden het sliblaagje dat ontstaat een ideale voedingsbodem.

Al met al kunt u rioollekkage het beste voorkomen, door eens in de zoveel tijd een rioolinspectie te laten uitvoeren. Zwakke plekken in het riool worden op deze manier vroegtijdig opgespoord! Is het kwaad al geschied, en heeft u last van rioollekkage? Als u woonachtig bent in Den Helder of omgeving, staat de door ons aangedragen professional gelukkig altijd voor u klaar. Wij zorgen voor snel herstel!